Geschiedenis

« Ik wou de controle over mijn werk en leven opnieuw in handen krijgen. »


In 2001 ben ik mijn loopbaan begonnen, van zodra ik mijn diploma styliste-ontwerpster had behaald. Ik was amper 21, maar ik was al nieuwsgierig, koppig en creatief. Tijdens elf mooie jaren kon ik me ontwikkelen bij verschillende, soms internationaal gerenommeerde ondernemingen, als styliste en ontwerpster.

In de loop van de voorbije zeven jaar heb ik me mateloos ingezet voor het merk « Mais il est où le soleil ? », waardoor ik elke dag moest pendelen tussen Luik en onze hoofdstad, moest reizen door China en India, en op die manier uiteindelijk opklom tot productiemanager.

In 2007 werd onze Léopold geboren, gevolgd door Constance in 2010.

2012 was een scharnierpunt: ik wou de controle over mijn werk en leven opnieuw in handen krijgen.

Ik had er behoefte aan mijn kinderen te zien opgroeien en ik wou mijn eigen product creëren.

Omdat ik een zelfstandig en positief karakter heb, en omdat ik al jaren de wens koesterde te ondernemen, nam ik de vrij ongedwongen beslissing me met hart en ziel te werpen op iets dat me al geruime tijd interesseert: het ontwerpen van pyjama’s.

Een pyjama kan een geschiedenis hebben, een ziel, en kan emoties opwekken.

Als mama weet ik dat de komst van een baby een uitzonderlijk moment is en dat elk kind uniek is. Ik weet ook dat een pyjama een geschiedenis kan hebben, een ziel, en dat die emoties kan opwekken.

Daarom wou ik een uniek, duurzaam en zuiver product ontwikkelen dat kwaliteitsvol, veilig en praktisch is. Maar ook een teder en soms gedurfd product.

Met de Ooplaboo pyjama’s wou ik aantonen dat het mogelijk is producten te ontwerpen die tegemoet komen aan de behoeften van de kinderen en de ouders van vandaag.


BEDANKT aan al diegenen die in dit mooie avontuur hebben geloofd en nog steeds geloven. Bedankt voor alle raad, aanmoediging, hulp, communicatieve energie, de kleine woorden die me moed geven en die me dagelijks helpen.

OOK BEDANKT aan alle baby’s, jonge mama’s, jonge papa’s, broers en zussen, oma’s en opa’s, vrienden en kennissen... jullie zijn mijn dagelijkse bron van inspiratie.

Virginie Fraipont – Ontwerpster

Online kopen